NATO zirvesi sonuç bildirgesi: Çin, sisteme meydan okuyor
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel’de düzenlenen zirvede ittifak üyelerinin Çin’in yükselişine ortak bir yanıt vermeleri gerektiğini söyledi.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel’de düzenlenen zirvede ittifak üyelerinin Çin’in yükselişine ortak bir yanıt vermeleri gerektiğini söyledi.
Myanmar’da Müslümanların, haklarını korumak için Myanmarlı Müslümanlar Çok Etnikli Danışma Komitesini (MMMCC) kurduğu bildirildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Washginton’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Yahudi karşıtı yorumlarını şiddetle kınadığını’ açıkladı, Türkiye’yi ABD’nin yanında yer almaya çağırdı.
Üç ülkenin kara kuvvetlerinin ilk kez büyük çaplı bir ortak tatbikat düzenleyeceğine dikkati çeken Japonya Savunma Bakanı, “Fransa, ‘Serbest ve Açık Hint-Pasifik’ vizyonunu paylaşıyor” dedi.
Gezegenin en büyük krizi sayılan “iklim değişikliği” ile mücadele, uluslararası ilişkiler ve ülkelerin dış politikasında önemli bir diplomasi aracı haline gelirken ticaret, teknoloji ve finansman dünyası da iklim üzerinden şekillenmeye başladı.
ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, ABD’den sonra, NATO müttefiklerinin de 11 Eylül’e kadar askerlerini Afganistan’dan çekeceğini açıkladı.
Yahudi asıllı Fransız senatör, “ayrılıkçı” yasa tasarısını destekleyen senatörlere tepki göstererek “Müslümanlardan ne istiyorsunuz? Bunu bilmek istiyorum.” dedi.
Birleşik Krallık Başbakanlık Türkiye Ticaret Elçisi Lord Janvrin, AA muhabirine, İngiltere ile Türkiye arasındaki ekonomik iş birliğinin iki ülkeye faydalarını anlattı, ‘daha da hırslı olmalıyız’ dedi.
Macron yönetimince hazırladığı “Fransa İslam’ı” projesine Müslümanların dernekleri tepki göstermeye devam ediyor.
İran, nükleer anlaşmayla ilgili muhtemel görüşmelere Suudi Arabistan’ın da dahil edilmesini isteyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un teklifini reddetti.
ABD’nin yeni Dışişleri Bakanı Antony Blinken, siyonist İsrail ile ilişkileri normalleştirme karşılığında Arap ülkelerine neler vaat edildiğini mercek altına aldıklarını söyledi.
Yüksek gelirli 49 ülkede 39 milyon aşı yapıldığını belirten DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, fakir bir ülkeye sadece 25 adet aşı gittiğini söyledi, “dünya feci bir ahlaki başarısızlığın eşiğinde” dedi.
İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Çin’in Uygurlara yönelik muamelesinin barbarlık düzeyinde olduğunu belirterek zorla çalıştırılarak elde edilen ürünlerin ithaline yasak getirileceğini söyledi.
Biden döneminde ABD’nin Afganistan politikasında köklü bir değişiklik öngörülmüyor ancak yeni yönetim, Taliban’ın etkinliğini sınırlandırmak için Kabil merkezi hükümetine desteği artırmak gibi kısmi politika değişiklikleri yapabilir.
Kızılhaç sekreteri Mizdic, “Lipa” göçmen kampında geçen hafta çıkan yangının ardından açıkta kalan 1000’e yakın göçmenin yaşam koşullarının, kar yağmasıyla daha da ağırlaştığıni bildirdi.